27.10.2010

Potasta on moneksi!


Viereistä kuvan korvaajaa klikaamalla pääset katsomaan kuvaa Orthexin mainiosta tuotteesta, joka taipuu lapsen leikeissä moneksi.

Mitäpä mieltä olette, että potta nurin käännettynä on koulu? Näin ainakin tyttären mielestä on ollut jo pitkään. Onneksi hän ei vielä ymmärrä, mitä assosiaatioita koulun ja nurin käännetyn potan välille voi aikuisen mielessä syntyä!

Iloinen yllätys oli tätä blogia päivittäessäni huomata, että pottakin voi olla design tuote. Nimittäin Orthex on päivittänyt potan muotoilun ja käytänyt tässä muotoilutoimisto Pentagon Designia. Täydet pisteen Orhexille! 
Uutisen uudesta potasta löydät Orthexin ajankohtaista sivulta.

Uudelleen muotoiltua pottaa en ole vieä päässty koskettelemaan, mutta toivon ja uskon, että Pentagon Designin ammattailaiset ovat säilyttäneet siinä myös leikin mahdollisuuden.

1 kommentti:

  1. Tutkiskelin pottaa kaupassa. Pettymys oli pienoinen, kun otin potan käteeni. Tuntui kuin siitä ei oikein saisi otetta. Selkänoja on luonnollinen kohta tarttua siihen, mutta vaikka ote on ihan tukeva tuntuu kuin potta luiskahtaisi sormista millä hetkellä hyvänsä. Potan alareunassa olevat lovet on varmaan tarkoitettu potan nostamista varten. Ikävästi silloin potta ei pysy tasapainossa vaan keikahtaa, jolloin potassa oleva pissa läikähtää helposti.
    Kiusallisen ikävä ajatus nousi mieleeni, onko tässä designia käytetty helpottamaan valmistusprosessia pelkästään? Ei siinä mitään sinänsä, onhan tuo teollisten prosessien sujuvuus yksi hyvän muotoilun kriteeri. Teollisen tuotannon tehostamisesta ei vain ole hyötyä, jos tuotteen käyttäjä kokeen tuotteen hankalaksi eikä osta sitä:)

    VastaaPoista